Κανελάδα: η ιδιαίτερη ιστορία ενός παραδοσιακού αναψυκτικού

«Στου Ψηλορείτη την κορφή ποτέ δε λείπει χιόνι, ώστε να λιώσει το παλιό, καινούριο το πλακώνει!»

Με αυτό το χιόνι του Ψηλορείτη φτιαχνόταν παλιά η κανελάδα στην Κρήτη. Γι’ αυτό και λεγόταν και «χιονάδα»! Φτιαγμένο με κανέλα, ζάχαρη, νερό και χιόνι, μεγάλα καζάνια και πολύ μεράκι, το παραδοσιακό αυτό ρόφημα κατακτούσε τις καρδιές όσων το δοκίμαζαν!

Ένα γευστικό ταξίδι στο χρόνο… Η υπαίθρια πώληση κανελάδας με χιόνι από τον Ψηλορείτη ήταν κάτι συνηθισμένο τις εποχές που δεν υπήρχαν αναψυκτικά στα μαγαζιά. Οι μερακλήδες υπαίθριοι πωλητές διαλαλούσαν τα εμπορεύματά τους με ευφάνταστες μαντινάδες, ενώ πολλοί πρόσθεταν στην απολαυστική κανελάδα τους και ρακί, δημιουργώντας έτσι ένα δροσιστικό λικέρ!

Αυτή τη γεμάτη γεύση που γεννήθηκε στον Ψηλορείτη σας προσφέρουμε μέχρι σήμερα: Κανελάδα ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ, η αυθεντική δροσιά της Κρήτης στο ποτήρι σας!

BLOG / NEWS

70 χρόνια ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ Φυσικές εκρήξεις δροσιάς!

Ένας περιπετειώδης άνθρωπος, στα τέλη του 1800 ξεκίνησε ένα ιδιαίτερο ταξίδι, ένα ταξίδι αναζήτησης της απόλυτης φυσικής δροσιάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γκαζόζα «ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ» 70 χρόνια φυσικές εκρήξεις έμπνευσης περιμένουν να τις… ανακαλύψετε!

Κυκλοφορεί με ξεβαμμένο ψηλόμεσο τζιν αναδεικνύοντας το χυμώδες κορμί της. Είναι ψαγμένη, έχει πράσινα μάτια και χρυσοκίτρινα μαλλιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Gin Lemonade Cocktail

Μεθυσμένη… λεμονάδα: το πιο δροσερό cocktail του καλοκαιριού! Ένα long drink με γευστική υπογραφή και δυνατή γεύση που ξυπνάει τις αισθήσεις…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ